Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze kinderen schaatsen een eigen Elfstedentocht

Een dag vol schaatspret voor kinderen uit het dorp Sintjohannesga. Daar had een school een eigen Elfstedentocht georganiseerd. Net als bij de echte tocht, schaatsten kinderen van de ene naar de andere plek om stempels te verzamelen.

Veel kinderen uit de klas kennen iemand die Elfstedentocht weleens heeft geschaatst. Bijvoorbeeld Annemee. Haar opa heeft drie keer meegedaan.

Het is 200 kilometer en als je het gehaald hebt krijg je een kruisje, een soort medaille dat je hem hebt uitgereden.

Annemee

De meeste kinderen vinden het superleuk om samen met de klas de tocht te schaatsen. En bij deze tocht hoort natuurlijk ook een medaille en warme chocolademelk.

De Elfstedentocht is een 200 kilometer lange schaatstocht langs elf Friese steden, vandaar de naam: Elfstedentocht. In 1997 was de tocht voor het laatst. De afgelopen jaren lag er telkens te weinig ijs.

Ook dit jaar komt er geen Elfstedentocht. Dat is al eerder besloten, omdat het niet goed samengaat met de corona-maatregelen.

De kinderen vinden het logisch dat het niet door kan gaan, maar het is natuurlijk wel jammer.

Ik wilde zelf ook wel keer mee doen en mijn vader. Ik vind het wel jammer, maar ik snap het ook wel.

Sije

Bekijk ook