Feest!

100 jaar Christelijk basisonderwijs in Sintjohannesga

100 jaar Christelijk basisonderwijs Sintjohannesga

Dinsdag 15 november 2022 was het precies 100 jaar geleden dat de deuren van de School met den Bijbel voor het eerst gebruikt werd door de kinderen in Sintjohannesga. We hebben 5 dagen lang feest gevierd! Niet alleen met de kinderen van de Trieme, maar ook was er een reünie voor oud-leerlingen van de 1e en een reünie voor oud-leerlingen, oud- leerkrachten, oud-directeuren en oud- bestuursleden.

De feestweek begon maandag 14 november met oud Hollandse spelletjes. Dinsdag 15 november hebben we met alle kinderen een bezoek gebracht aan een schoolmuseum. Woensdag werd er lesgegeven door alle leerkrachten als 100 jaar geleden. Iedereen was deze dag verkleed zoals vroeger. Donderdag vierden we feest met onder andere liedjes zingen samen met Piter Wilkes. Als afsluiting op vrijdag de reünie waarbij  we meer dan 250 gasten mochten ontvangen.

In 1922 krijgt Sintjohannesga aan de Streek zijn eerste School met den Bijbel. De schoolwoning is eerst gebouwd en daarna is de school erachter gezet. In 1984 wordt De Trieme aan de Kerkhoflaan in gebruik genomen.

Trieme - school oud en nieuw

 

Sponsoren

  • Van Dijk roggebrood
  • Modderman bakkerij
  • Peijnenburg
  • Webwijs